8 neaiškios „Facebook“ funkcijos

<

Didžiausias pasaulio socialinis tinklas daugeliui tapo pagrindine interneto svetaine. Tačiau net ir šie žmonės nežino visų „Facebook“ reguliariai įgyjamų funkcijų ir nustatymų. Štai tik keletas socialinių tinklų funkcijų, kurių galite nepastebėti.

1. Pasirinkite, iš ko gausite daugiau naujienų, ir iš kurių - visai nepriimti

Žinoma, yra žmonių ir bendruomenių, kurių publikacijos nenorite praleisti. Laimei, „Facebook“ leidžia jums pasirinkti puslapius, naujienas, nuo kurių pirmiausia rodomas algoritmas - visų pirma.

Norėdami pasinaudoti šia funkcija, kairiajame lauke spustelėkite tris taškus, esančius šalia skirtuko Naujienos, ir pasirinkite Redaguoti nuostatas. Atsidariusiame meniu spustelėkite „Pasirinkti naujienų prioritetą“ ir pažymėkite žvaigždutėmis tuos puslapius, kurių naujienos norite matyti visų pirma.

Nuostatų nustatymuose taip pat galite atsisakyti draugų, kurių leidinius nenorite matyti, neištrindami šių žmonių. Norėdami tai padaryti, spustelėkite „Atšaukti žmones paslėpti savo leidinius“, patikrinkite nepageidaujamus žmones ir spustelėkite „Baigti“. Nesijaudinkite, „Facebook“ išsaugos jūsų pasirinkimą slaptai ir dėl to jums nereikės skaistėti.

2. Sunaikinkite naujienų šaltinius į antraštes, kuriose naudojami interesų ir draugų sąrašai

Kai profilis užpildytas daugeliu draugų ir prenumeratų, atsiranda poreikis juos organizuoti. „Facebook“ turi tokias priemones. Taigi, kairėje srityje, tarp kitų skirtukų, rasite „Draugų sąrašus“ ir „Pomėgius“.

Naudodami pirmąjį skirtuką, galite suskirstyti savo draugus į kategorijas, pvz., „Susipažinę“, „Šeima“, „Geriausi draugai“ ir gauti naujienas iš kiekvieno tokio sąrašo. Be to, skelbdami naujus įrašus galite juos matyti tik pasirinktos kategorijos draugams. Norėdami tai padaryti, įrašų redaktoriuje vietoj „Prieinama visiems“ turite pasirinkti vieną iš sukurtų sąrašų.

Skirtukas „Pomėgiai“ leidžia grupuoti puslapius į temines kategorijas, kurioms net nesate prenumeruojamas. Vėlgi, norėdami gauti atskirų naujienų iš kiekvienos kategorijos puslapių. Taigi „Facebook“ galite paversti naujienų skaitytuvu, turinčiu įvairias antraštes.

3. Įrašykite įspūdingus postus, kurie pritraukia daugiau dėmesio.

Jei norite publikuoti gražiai suprojektuotą ilgąsias ar tiesiog svarbaus teksto dalis, kuri bus įprasta standartinio pranešimo formatu, padarykite ją pastaba. Tai specialus leidinio tipas, kuris išsiskiria pagal dydį ir pažangias formatavimo galimybes.

Norėdami rašyti pastabą, eikite į specialų skyrių. Čia pamatysite anksčiau paskelbtus draugų įrašus ir galite sukurti sau spustelėdami „+ Rašyti užrašą“.

Jei norite pridėti nuorodą, skirtą greitai įrašyti pastabas į savo profilį, atidarykite jį, spustelėkite „Daugiau“ ir iškylančiajame meniu spustelėkite „Sekcijos valdymas“. Tada pasirinkite „Pastabos“ ir išsaugokite pakeitimus. Po to spustelėjus skirtuką „Daugiau“, bus rodoma nuoroda į pastabų redaktorių.

4. Įtraukite nuorodas į įdomius straipsnius ir vaizdo įrašus į žymes, kad galėtumėte vėliau juos grįžti

Taip atsitinka, kad juostoje yra nuoroda į įdomią medžiagą, bet jūs neturite laiko jį perskaityti. Arba jam patinka tai, kad noriu palikti jį po ranka.

Tokiais atvejais išsaugokite funkciją vėliau. Su juo galite pridėti nuorodą į straipsnį ar vaizdo įrašą iš savo kanalo į žymes. Norėdami tai padaryti, tiesiog spustelėkite rodyklę, esančią viršutiniame dešiniajame pranešimo kampe, ir pasirinkite „Išsaugoti nuorodą“ arba „Išsaugoti vaizdo įrašą“. Tokiu būdu galite peržiūrėti pridėtas nuorodas, spustelėdami „Išsaugoti“ skirtuką kairėje „Facebook“ srityje.

5. Išsaugokite visą svarbią paskyros informaciją į standųjį diską.

Jei staiga pakeisite arba ištrinsite seną profilį, jums gali prireikti tam tikros su ja susijusios informacijos. „Facebook“ kūrėjai atsižvelgė į šį momentą ir pridėjo įrankius, kad įkelti visus paskyros duomenis iš nuotraukų į korespondencijos istoriją su kietuoju disku.

Nustatymų skiltyje „Bendra“ yra nuoroda „Atsisiųsti savo informacijos kopiją„ Facebook “. Paspaudus jį, pateksite į visų profilio duomenų atsarginę dalį. Atlikus užklausą, „Facebook“ išsiųs archyvą su informacija į nurodytą pašto dėžutę.

6. Naudokite išplėstinius saugos parametrus.

Be kitų duomenų, „Facebook“ paskyroje gali būti saugomi daugelio pažįstamų, verslo partnerių ir draugų kontaktai. Kai kurie vartotojai pasitiki informacijos konfidencialia ir net intymia informacija. Siaubinga manyti, kad visa tai gali būti neprieinama arba, dar blogiau, patekti į neteisingas rankas. Todėl nebūtų nereikalinga atkreipti dėmesį į asmens duomenų apsaugą.

„Facebook“ saugos nustatymuose yra du pasirinktiniai variantai, kurių nereikėtų pamiršti. Elemente „Prisijungimo patvirtinimas“ galite įjungti papildomą profilio apsaugą siunčiant patvirtinimo kodus į savo išmanųjį telefoną. Sistema paprašys kodo kiekvieną kartą, kai bandysite prisijungti iš nepažįstamo prietaiso, kad įsitikintumėte, jog esate tie, kurie tai daro.

Kitas saugumo parametrų elementas, galintis išgelbėti jus nuo galvos skausmo, yra „Jūsų patikimi kontaktai“. Šis nustatymas apima daugelio naudotojų pasirinkimą, kad padėtų jums atgauti prieigą prie jūsų asmeninės paskyros naudojant specialius kodus, jei staiga neteksite to dėl įsilaužimo ar slaptažodžio praradimo.

7. Priskirkite paskyrai saugotoją.

Pažanga vyksta į priekį, o artimoje mokslo aplinkoje jie jau rimtai apmąsto pasaulį be ligų ir senatvės. Bet nors ši nuostabi ateitis neatėjo, verta pamąstyti apie tai, kas atsitiks, kai mes dingo. Tai taip pat taikoma sąskaitoms socialiniuose tinkluose.

„Facebook“ kviečia vartotojus pasirinkti vadinamuosius globėjus. Asmuo, paskirtas į šią pareigą, gauna prieigą prie asmens profilio po jo mirties ir gali ištrinti mirusiojo sąskaitą arba tinkamai ją surengti.

Saugos parametrus galite pasirinkti „Saugotojo“ elemente. Toje pačioje vietoje, kaip alternatyvi priemonė, galite prašyti ištrinti paskyrą, kai „Facebook“ administracijos praneša apie jo savininko mirtį.

8. Tapkite nematomu visiems ar pasirinktiems pokalbio draugams.

Kai esate prisijungę, jūsų draugai pokalbyje mato atitinkamą būseną šalia jūsų avataro. Bet jei reikia, jos ekraną galima išjungti. Norėdami tai padaryti, spustelėkite apatiniame dešiniajame kampe esantį įrankį ir pasirinkite „Išplėstiniai pokalbių nustatymai“. Pasirodžiusiame meniu galite išjungti pokalbius visiems ar kai kuriems draugams. Po to jie nebebus matę jūsų būsenos, o pranešimai iš jų pateks į aplanką „Gautieji“.

Mūsų vaizdo įraše yra keletas naudingesnių „Facebook“ nustatymų.

<

Populiarios Temos